Programma Buildsightdag 2024

Lustrum Buildsightdag: de 30e editie

Het thema van de 30e editie van de Buildsightdag is ‘toekomstbestendig bouwen’, bekeken vanuit twee perspectieven: ‘waar te bouwen’ (planologisch vraagstuk) en ‘hoe te bouwen’ (bouwtechnisch vraagstuk).

Programma

Blok 1: 13.00-14.00 uur
Openingspresentatie Michel van Eekert

Blok 2: 14.30-15.45 uur
Gastsprekers

Blok 3: 16.00-17.00 uur
Panelgesprek en slotact

Sprekers

Michel van Eekert, directeur van Buildsight, opent het symposium met een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen in de (bouw)conjunctuur, de nieuwe prognose voor de woning- en utiliteitsnieuwbouw en de trends op de renovatiemarkt.

Michel van Eekert, Directeur Buildsight

Rienk Kuiper werkt bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Hij is projectleider van projecten op het raakvlak van onderzoek en nationaal leefomgevingsbeleid, zoals de Monitor Nationale Omgevingsvisie en de Ruimtelijke Verkenningen/ Nederland Later. Dit laatste project leverde de rapporten ‘Grote opgaven in een beperkte ruimte’ en ‘Ruimtelijke Verkenningen 2023’ op.
In zijn presentatie neemt Rienk het publiek mee in de vier scenario’s uit de Ruimtelijke Verkenningen. Scenariokaarten brengen in beeld welke gevolgen keuzes hebben voor de inrichting van Nederland in 2050: “Hoe ons land er in de toekomst uit zal zien, hangt af van waar nu nieuwe huizen, wegen en voorzieningen worden gepland. Deze en alle andere ruimtelijke investeringen moeten ook in het veranderde Nederland van de komende decennia renderen. De juiste plek is daarbij belangrijk. Hou bij het plannen de samenhang voor ogen, maak keuzes die op de lange termijn overeind kunnen blijven.”

Rienk Kuiper, Projectleider Planbureau voor de Leefomgeving (PBL)

De andere gastsprekers worden binnenkort bekendgemaakt.

Dagvoorzitter: Mechteld Jansen

Stadsgids en vertaler Mechteld Jansen is de nieuwe dagvoorzitter van de Buildsightdag, een rol die Michel van Eekert als directeur van Buildsight alle 29 edities hiervoor zelf vervulde. Liefhebbers van de thrillers van Nicci French treffen haar naam aan in de Nederlandstalige boeken. Podcastluisteraars kennen haar stem van de serie Booklovers’ Podcast Amsterdam.
Op deze 30e Buildsightdag zal Mechteld in haar eigen, levendige stijl de sprekers aankondigen en de dag in goede banen leiden. Bovendien zal zij leiding geven aan een nieuw programmaonderdeel: het panelgesprek, waaraan alle gastsprekers en Michel van Eekert deelnemen en met elkaar in gesprek gaan over toekomstbestendig bouwen.

Mechteld Jansen

Slotact: Glodi Lugungu

Opgegroeid in het Nederlands-achterland, in een gezin van negen, kwam Glodi Lugungu met hun goedkeuring meerdere malen naar de grote stad om daar op open podia de verhalen over zijn familieleven te delen. Niet zonder succes: binnen de kortste keren werd hij aangenomen bij Comedytrain en won hij zowel de jury- als publieksprijs van het Amsterdamse Kleinkunst Festival. Hij verscheen op tv en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot het grootste aanstormende comedytalent.
Het is een groot genoegen dat hij nu bij ons op de Buildsightdag op het podium staat, om het publiek in totale chaos te inspireren over het leven en wat je vooral niet moet doen om te worden als hij. Gewoon als vriend, of familielid of misschien geen van beide.

Glodi Lugungu

Na afloop van het programma is er gelegenheid om gezellig na te praten tijdens de borrel.

Datum:
11 september 2024

Tijd:
12.30 uur ontvangst met koffie/thee en een Brabants worstenbroodje
13.00 uur start programma
17.00 uur borrel

Locatie:
De Verkadefabriek (Clubzaal) Boschdijkstraat 45
5211 VD ‘s-Hertogenbosch

Entreeprijzen

  • Klanten met abonnement op de Buildsight Marktmonitor: gratis
  • Niet-klanten: € 225 excl. btw per deelnemer
  • Korting voor leden van brancheverenigingen die bij Buildsight aangesloten zijn: je krijgt € 50 korting en betaalt slechts € 175 excl. btw per deelnemer

bouwplaatsenteller

Aantal bouwplaatsen dat we dit jaar hebben bezocht:

x