Programma Buildsightdag 9 september 2020

Bedankt sprekers, bedankt publiek, bedankt Verkadefabriek voor de mooie Buildsightdag 2020!

Thema: nog 10 jaar tot 2030

Op de Buildsightdag kunt u kennis en inspiratie opdoen voor de komende jaren. Het thema is: ‘nog 10 jaar tot 2030’. Onder deze vlag geven de gastsprekers inspirerende voorbeelden die helpen om de klimaatdoelen van 2030 te halen en gaan we in op de recent verhoogde ambitie van het kabinet om in de komende 10 jaar maar liefst 845.000 nieuwe woningen te bouwen.

Programma

Michel van Eekert van Buildsight opent het symposium met een presentatie over de bouwconjunctuur en de prognose voor woning- en utiliteitsnieuwbouw.

Jourdain Martens van Develop Inc. is bouwkundig ingenieur en managementwetenschapper. Hij bijt zich graag vast in verandervraagstukken en geniet van de zoektocht samen met klanten naar het optimum tussen energiezuinigheid, comfort, gezondheid, kosten en baten. Tijdens zijn presentatie toont hij een nieuw en vernuftig concept voor het verduurzamen van woningen, een concept dat zowel toepasbaar is voor bestaande woningen als voor nieuwbouw.

Elphi Nelissen is hoogleraar Building Sustainability aan de Technische Universiteit Eindhoven en daarnaast voorzitter van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, SER Brabant en Brabantadvies. Zij heeft het initiatief genomen om in Helmond een nieuwe wijk - Brainport Smart District - te bouwen die integraal excelleert op duurzaamheid, energie, mobiliteit, participatie, gezondheid en water ten einde de kwaliteit van leven te verbeteren. Wat komt er kijken bij zo'n mega-experiment?

Jitske van Helden is als projectmanager bij woningcorporatie Bo-Ex verantwoordelijk voor renovatie-, ontwikkeling- en nieuwbouwprojecten. Hierbij spelen de energietransitie en duurzaamheid, naast de bewoners, een belangrijke rol. In haar presentatie gaat zij in op een project dat de energietransitie een stap verder kan brengen: de transformatie van hoogbouwflat uit de jaren zestig naar een energieleverende flat.

Paul de Vries, woningmarktexpert bij het Kadaster, doet onderzoek naar de Nederlandse woning- en hypotheekmarkt. Zo onderzocht hij de opkomst van particuliere verhuurders en stond hij aan de wieg van de woningprijsindex die het Kadaster en het CBS maandelijks publiceren. Op het podium van de Buildsightdag laat hij zien hoe trends in de bestaande woningbouw zich vertalen naar nieuwbouw. Hij signaleert ook dat er werk aan de winkel is op het gebied van verduurzaming. Want is het niet opmerkelijk dat de minst energiezuinige huizen juist het hardst stijgen in prijs?

De middag wordt afgesloten met een humorvolle quiz door Michiel Eijsbouts.

Entree
•    Klanten met een Buildsightcontract: gratis
•    Niet klanten: € 199
•    Branchekorting (voor leden van brancheverenigingen die bij Buildsight aangesloten zijn): u krijgt € 50 korting en betaalt slechts € 149

De bovengenoemde bedragen zijn excl. btw per deelnemer. De lunch, consumpties en parkeerkosten zijn inbegrepen.

Aanmelden
Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
NB: het evenement is uitverkocht.

We kijken uit naar uw komst!

Datum: 9 september 2020
Tijd: Ontvangst vanaf 12.00 uur met lunch. Het programma start om 13.00 uur. Rond 17.00 uur begint de borrel
Plaats: De Verkadefabriek te 's-Hertogenbosch

Algemene voorwaarden en Sitemap

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

bekijk de algemene voorwaarden in de pdf

Buildsight steunt MS Research