T +31 (0) 732060130  |  E info@buildsight.nl   Menu

Vacature: Ben jij onze nieuwe Marktanalist?

Buildsight breidt uit en is daarom op zoek naar een Marktanalist die ons team komt versterken.

Bedrijf
Buildsight – Marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in de bouwsector

Locatie
Hartje centrum Den Bosch

Extra vacature voor WERKSTUDENT:

Zoek jij een bijbaan en wil jij onze marktanalisten één of meer dagen per week ondersteunen? Laat dan van je horen en meld je bij ons.

Bedrijfscultuur
Bij Buildsight kom je terecht in een klantgerichte, flexibele en informele cultuur waarin medewerkers worden aangemoedigd om hun ideeën te delen en bij te dragen aan de groei van het bedrijf. Je wordt onderdeel van een flexibel team, dat in staat is om snel te reageren op de behoeften van klanten en de markt.

Functieomschrijving
Als Marktanalist bij Buildsight speel je een essentiële rol in het verstrekken van diepgaande inzichten in de bouwsector. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van modellen om bouwvolumes en volumes bouwmaterialen te berekenen en een voorspelling te doen op basis van statistieken. Daarnaast verzamel je gegevens uit eerste hand door enquêtes te versturen naar architecten, bouwmaterialenhandelaren, aannemers, installateurs en verwerkers van verschillende bouwmaterialen. Je draagt bij aan de strategische besluitvorming van onze klanten en helpt hen de juiste koers te bepalen.

Kerntaken

  1. Marktvolumemodellen ontwikkelen: Creëren en onderhouden van modellen om bouwvolumes en bouwmaterialenvolumes te berekenen en een voorspelling te doen op basis van statistieken.
  2. Dataverzameling: Ontwerpen, beheren en analyseren van enquêtes voor het verzamelen van relevante gegevens van stakeholders in de bouwsector.
  3. Data-analyse: Uitvoeren van cijfermatige analyses en modellering om trends en kansen te identificeren.
  4. Datamanagement en digitalisering: Actief bijdragen aan datamanagementprocessen en digitalisering om de efficiëntie van marktonderzoek te verbeteren.
  5. Gebruik van applicaties: Inzetten van tools zoals Excel, Access, SPSS en PowerBI voor gegevensverwerking en visuele presentatie van onderzoeksresultaten.

Vereiste competenties

• Sterk in dataverwerking en cijfermatige analyses: In staat om grote datasets te verwerken en analyseren.
• Bekendheid met datamanagement en digitalisering: Ervaring met het beheren van onderzoeksgegevens en het toepassen van digitale oplossingen.
• Kennis van marktonderzoekstools: Vertrouwd met moderne applicaties en software voor marktonderzoek en gegevensanalyse.
• Taalvaardigheid: Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; beheersing van andere talen zoals Duits en Frans is een pluspunt.

Nice-to-have competenties

• Affiniteit met de bouwsector: Kennis van de bouwsector, bouwprocessen en bouwkundig inzicht.
• Internationale expertise: Ervaring met internationale marktonderzoeksprojecten en kennis van andere talen.

Belangrijke persoonlijke kenmerken

• Nauwkeurig werken: Zorgvuldigheid is essentieel bij het analyseren en presenteren van gegevens.
• Klant- en relatiegerichtheid: Het vermogen om klantgericht te denken en sterke relaties op te bouwen met klanten en collega’s.
• Communicatieve vaardigheden: Effectief kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
• Flexibele werkhouding: Bereidheid om te schakelen tussen verschillende projecten en taken.
• Snel schakelen: In staat zijn om te reageren op veranderende behoeften en prioriteiten.

Als Marktanalist bij Buildsight krijg je de kans om een cruciale rol te spelen in het leveren van waardevolle inzichten aan onze klanten en bij te dragen aan ons informele bedrijf.

Solliciteren

Als je enthousiast bent over het uitvoeren van onderzoek en het maken van cijfermatige analyses, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en deel uit te maken van ons toegewijde team in Den Bosch.

Stuur een korte motivatie en je cv naar info@buildsight.nl t.a.v. Mirella Agelink.
Heb je vragen, neem dan contact op via +31(0) 732 060 130.

bouwplaatsenteller

Aantal bouwplaatsen dat we dit jaar hebben bezocht:

x