T +31 (0) 732060130  |  E info@buildsight.nl   Menu

Programma Buildsightdag 2022

Datum: woensdag 21 september 2022
Tijd: Ontvangst vanaf 12.00 uur met lunch. Het programma start om 13.00 uur. Rond 17.00 uur begint de borrel
Locatie: De Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch

Thema: versnelling woningbouw

Het thema van de Buildsightdag 2022 is ‘versnelling woningbouw’. Vanuit dit thema bieden we inspiratie om het bouwtempo op te voeren. Wat zijn knelpunten, wat zijn oplossingen? De gastsprekers belichten deze vragen vanuit verschillende perspectieven, zoals beleid, bouwpraktijk en opdrachtgeverschap.

Programma

Michel van Eekert, directeur van Buildsight, opent het symposium met een presentatie over de bouwconjunctuur en de prognose voor woning- en utiliteitsnieuwbouw.

Michel van Eekert, Directeur Buildsight

Vervolgens is het podium aan de gastsprekers, waar zij hun kennis en ervaring op het gebied van snelle woningbouw met u delen.

Rachel van Houwelingen, Afdelingshoofd Ontwikkeling en Realisatie bij BZK

Als hoofd van de afdeling Ontwikkeling en Realisatie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zet Rachel van Houwelingen zich in voor een urgente maatschappelijke opgave: het aanjagen van de bouw en de herstructurering van voldoende en betaalbare woningen van goede kwaliteit. Eerder was zij afdelingshoofd Beleid en Omgeving bij de directie OV en Spoor van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en vervulde zij de functie van plv. afdelingshoofd en beleidsmedewerker bij diverse directies binnen dit ministerie. Zij studeerde Internationale Economie en Economische Geografie aan de Universiteit Utrecht.

Leontien de Waal, Sector Banker Bouw ABN AMRO

Leontien de Waal volgt als Sector Banker Bouw bij ABN AMRO de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de gebouwde omgeving. Daarmee is ze een klankbord voor ondernemers, investeerders en andere stakeholders. Een persoonlijke uitdaging haalt ze uit het dichter bij elkaar brengen van de business cases van klanten en de kennis, het netwerk en de financieringsmogelijkheden die ABN AMRO heeft. In het bijzonder op het snijvlak van duurzaamheid, circulariteit innovatie en digitalisering. Leontien heeft een financieel-bedrijfskundige achtergrond en werkte eerder bij Rabobank en Van Wijnen. Ze geeft lezingen en publiceert met enige regelmaat analyses en columns.

Edward Zevenbergen, Directeur Projecten bij BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling

Edward Zevenbergen is afgestudeerd aan de TU in Eindhoven. Al 25 jaar is hij aan het werk bij BPD gebiedsontwikkeling in verschillende functies en verschillende gebieden in Nederland. In zijn projecten experimenteert hij graag met duurzaamheid. Zo heeft hij het grootste project met powerwalls van Europa gerealiseerd, gebouwd met tweedehands materialen en met behoud van de gangbare garanties voor consumenten. Ook is hij betrokken bij de bouw van een woontoren uit hout zonder gebruik van staal of beton in de constructie. In zijn presentatie kijkt hij als ontwikkelaar naar de woningbouwopgave en geeft hij zijn visie hoe we de woningbouw kunnen versnellen.

Slotact door: Björn van der Doelen. Hij noemt zichzelf met een knipoog de parel van Brabant

Het programma sluit af met een slotact van voormalig profvoetballer Björn van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC Nijmegen). Van der Doelen stopte nog voor z’n 30ste met voetballen om o.a. muziek te gaan maken. Theatertours met Karin Bruers en Henk van Straten, een clubtour als voorprogramma van Guus Meeuwis en een paar honderd optredens “in grote en verrekt kleine zaaltjes”, theaters, huiskamers en op festivals hebben ervoor gezorgd dat hij inmiddels uiterst comfortabel op het podium staat. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Die een verhaal kan vertellen. Van der Doelen houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms “een bietje” ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes.

En daarna is het tijd om na te praten bij de borrel.

Entree
•    Klanten met een abonnement op de Buildsight Marktmonitor: gratis
•    Niet klanten: € 199
•    Branchekorting (voor leden van brancheverenigingen die bij Buildsight aangesloten zijn): u krijgt € 50 korting en betaalt slechts € 149

De bovengenoemde bedragen zijn excl. btw per deelnemer. De lunch, consumpties en parkeerkosten zijn inbegrepen.

Aanmelden
Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar info@buildsight.nl, met vermelding van naam, bedrijfsnaam en mailadres. We kijken uit naar uw komst!

bouwplaatsenteller

Aantal bouwplaatsen dat we dit jaar hebben bezocht:

x